Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χέρια του βραζιλιάνου μεγιστάνα J. Safra ο ουρανοξύστης Gherkin στο Λονδίνο – Στα 900 εκατ. ευρώ το τίμημα

Στα χέρια του βραζιλιάνου μεγιστάνα J. Safra ο ουρανοξύστης Gherkin στο Λονδίνο – Στα 900 εκατ. ευρώ το τίμημα
Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του, ήταν το γερμανικό fund ING και ο βρετανικός όμιλος Evans Randall
Ο λονδρέζικος ουρανοξύστης, γνωστός και ως Gherkin, περιήλθε στα χέρια του βραζιλιάνου πολυεκατομμυριούχου Joseph Safra, αντί τιμήματος 726 εκατ. στερλινών (900 εκατ. ευρώ).
Η διαδικασία βάζει τέλος σε μήνες αβεβαιότητας σχετικά με το κτήριο, το οποίο ήταν υπό πτώχευση και είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επενδυτών απ' όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Safra, «η αγορά του 30 St Mary Axe, όπως είναι το πραγματικό όνομα του κτηρίου, είναι συμβατή με τη στρατηγική της εταιρείας για επενδύσεις σε πραγματικά ιδιαίτερα κτήρια, που είναι εγκατεστημένα σε μεγάλες πόλεις».
Σημειώνεται ότι ο ουρανοξύστης Gherkin είχε σχεδιαστεί από τον Norman Foster πριν από δέκα χρόνια και είναι ένα από τα πιο γνωστά κτήρια στο Λονδίνο για το ιδιαίτερο σχήμα του.
Όλοι οι όροφοι του κτηρίου χρησιμοποιούνται και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Παρ' όλα αυτά, οι ιδιοκτήτες κήρυξαν πτώχευση, επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο χρέος ύψους 650 εκατ. στερλινών (800 εκατ. ευρώ).
Με μόνο 10 χρόνια παρουσία, ο ουρανοξύστης Gherkin είναι «είδωλο» της πόλης.
Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του, το γερμανικό fund ING και ο βρετανικός όμιλος Evans Randall, το αγόρασαν αντί 600 εκατ. στερλινών κατά το τελευταίο «μπουμ» στην αγορά ακινήτων.
Το τίμημα που θα πληρώσει ο όμιλος Safra είναι αυξημένο κατά 21% σε σχέση με αυτήν την τιμή.
Σημειώνεται ότι ο βραζιλιάνος μεγιστάνας, ηλικίας 75 ετών, έχει περιουσία που εκτιμάται στα 16 δισ. δολάρια και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Μια από τις πρώτες ενασχολήσεις του με το επιχειρείν είχε να κάνει με την τράπεζα που είχε ιδρύσει η οικογένειά του, την Banca Safra, στη Βραζιλία και η οποία κατέχει σήμερα την όγδοη θέση στον τραπεζικό τομέα της χώρας με ενεργητικό 50 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης