Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron (πρωθυπουργός Βρετανίας): Κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία

tags :
Cameron (πρωθυπουργός Βρετανίας): Κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία
Ναι Cameron σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας εάν συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας
Την άποψη ότι κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας εάν, όπως είπε, συνεχίσει με τις πράξεις της να συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.
Όπως είπε, οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σημαντική απειλή και για την υπόλοιπη Ευρώπη, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι πολύ αργά να αποφευχθεί ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.
Σημειώνεται πως ο Cameron και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα συναντηθούν στη G20 που πρόκειται να γίνει στην Αυστραλία στις  15 και 16 Νοεμβρίου
Όσον αφορά την Ουκρανία ο Cameron δήλωσε ότι μια «στρατιωτική λύση» στην κρίση στην Ουκρανία δεν αποτελεί επιλογή, ωστόσο οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.
Για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία εάν η Μόσχα συνεχίσει τις ενέργειές της που συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης