Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμμεση υποστήριξη Cameron στον ισπανό πρωθυπουργό Rajoy: Να γίνει σεβαστό το ισπανικό Σύνταγμα από τους Καταλανούς

Έμμεση υποστήριξη Cameron στον ισπανό πρωθυπουργό Rajoy: Να γίνει σεβαστό το ισπανικό Σύνταγμα από τους Καταλανούς
Επιθυμούμε η Ισπανία να παραμείνει ενωμένη, τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός
Σε έμμεση υποστήριξη προς τον ισπανό ομόλογό του, Mariano Rajoy, προχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το ισπανικό Σύνταγμα από τους Καταλανούς και ευχήθηκε η Ισπανία να παραμείνει ενωμένη.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχε οργανώσει η Βρετανική Ομοσπονδία Εργοδοτών (CBI), ο βρετανός πρωθυπουργός ερωτηθείς από έναν συμμετέχοντα σημείωσε ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται πάντα ακολουθώντας τις συνταγματικές διαδικασίες και τα νομικά πλαίσια, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια και όχι έξω από αυτά.
Σημειώνεται ότι ενώ το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, στις 18 Σεπτεμβρίου, έγινε από τους εθνικιστές και τη βρετανική κυβέρνηση, η συμμετοχική ψηφοφορία στην Καταλονία, χθες, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, είχε χαρακτήρα συμβουλευτικό, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας την είχε χαρακτηρίσει παράνομη.
Παράλληλα, ο D. Cameron σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ καλός φίλος και σύμμαχος της Ισπανίας και τόνισε ότι «επιθυμούμε η Ισπανία να παραμείνει ενωμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης