Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Σίγουρος ότι θα δοθεί το πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2015 από την Κομισιόν

P. Padoan (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Σίγουρος ότι θα δοθεί το πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2015 από την Κομισιόν
Στην αλλαγή φρουράς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιρρίπτει την καθυστέρηση της τελικής έγκρισης  
«Η καθυστέρηση είναι ένα τεχνικό ζήτημα, η οποία προκύπτει από την αλλαγή της σύστασης της Κομισιόν», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομίας, Pier Carlo Padoan, σήμερα, Παρασκευή, σχετικά με την καθυστέρηση της τελικής απόφασης για την έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν.
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ δεν φάνηκε να ανησυχεί από την καθυστέρηση, καθώς, όπως σημείωσε, «οι νέοι Επίτροποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο, καθώς η θητεία τους ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες».
Υπενθυμίζεται πως, η Ιταλία έχει λάβει την προσωρινή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήδη από τον περασμένο μήνα, καθώς η κυβέρνηση του Matteo Renzi συμφώνησε να αυξήσει τη σχεδιαζόμενη μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος από 0,1% του ΑΕΠ σε 0,3%.
Ωστόσο, η Κομισιόν προειδοποίησε, επίσης, ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, στο οποίο προβλέπονται φορολογικές περικοπές 18 δισ. ευρώ, χρειάζεται περαιτέρω ελέγχους προτού εγκριθεί οριστικά.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο διάλογος (για τον προϋπολογισμό) με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μου, στο πλαίσιο του Eurogroup και του ECOFIN, και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει με θετικό τρόπο», ανέφερε νωρίτερα, Πέμπτη, ο Padoan, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης