Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,1% της οικονομίας προβλέπει για το δ' τρίμηνο του 2014 η κεντρική τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,1% της οικονομίας προβλέπει για το δ' τρίμηνο του 2014 η κεντρική τράπεζα
Αύξηση 0,4% του ΑΕΠ αναμένεται για το σύνολο του 2014
Αύξηση 0,1% του γαλλικού ΑΕΠ αναμένει για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή.
Η εκτίμηση της κεντρικής τράπεζα της χώρας, υπό τη διοίκηση του Christian Noyer, για τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους είναι μικρότερη κατά μία μονάδα έναντι του τρίτου τριμήνου, όμως η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη στασιμότητα που είχε καταγραφεί τους πρώτους μήνες του έτους.
Σημειώνεται ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, INSEE, θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 0,1%, ένα δέκατο λιγότερο από ό,τι ανέμενε η γαλλική κεντρική τράπεζα.
Ωστόσο, όσον αφορά τον τέταρτο τρίμηνο, οι δύο οργανισμοί συμφωνούν ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,1%, ενώ για το 2014 συνολικά εκτιμάται ότι η Γαλλία θα παρουσιάσει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,4%.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή, η ΙNSEE, ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα αυξήθηκε κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, όταν είχε υποχωρήσει κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης