Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Καμία αύξηση της φορολογίας το 2015 – Δέσμευση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

tags :
Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Καμία αύξηση της φορολογίας το 2015 – Δέσμευση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
Οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά κόμματα τόνισε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Γαλλίας
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση της φορολογίας το 2015 και ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της θητείας του (το 2017) παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande κατά τη συνέντευξη – απολογισμό του για τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας.
Ερωτηθείς για το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα, ο Hollande αναφέρθηκε στα ποσοστά της δημοτικότητας του, η οποία έχει υποχωρήσει στο 12% καθώς βαίνει μειούμενη μήνα με το μήνα.
«Έχετε δει την δημοτικότητά μου; Να μου κάνετε αυτή την ερώτηση σε 2,5 χρόνια. Δεν είναι τώρα η ώρα για αυτή την ερώτηση» τόνισε ο Hollande, ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του εάν δεν καταφέρει να μειώσει την ανεργία, η οποία έχει διαμορφωθεί σε ιστορικά υψηλά.
«Εάν δεν τα καταφέρω να μειώσω την ανεργία μέχρι το τέλος της θητείας μου, πιστεύετε ότι θα παρουσιαστώ ενώπιον των Γάλλων; Οι Γάλλοι θα ήταν αδυσώπητοι και θα είχαν δίκιο» τόνισε ο Hollande.
Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να επαναληφθεί η 21η  Απριλίου 2002 (όταν ο ακροδεξιός Le Pen πέρασε στον β΄γύρο των προεδρικών με αντίπαλο τον Jacques Chirak), ο Hollande υποστήριξε ότι μπορεί να επαναληφθεί.
«Οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά κόμματα γιατί νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν. Πρέπει να τους πείσω ότι η πολιτική μπορεί να έχει αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Κληθείς να σχολιάσει το έργο του πρωθυπουργού Manuel Valls, ο Hollande υποστήριξε ότι είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και «ακολουθεί την πολιτική που εγώ έχω χαράξει».
Σημειώνεται πως η δημοτικότητα του Valls είναι αρκετά καλύτερη του Hollande μια και ανέρχεται στο 22% με τις αρνητικές γνώμες να φτάνουν στο 70%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης