Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεφάλαια του Qaddafi διαχειρίζονται HSBC και Goldman Sachs

Κεφάλαια του Qaddafi διαχειρίζονται HSBC και Goldman Sachs
(upd) HSBC και Goldman Sachs είναι δύο από τις τράπεζες που διαχειρίζονται κεφάλαια του επενδυτικού σχήματος του Σύριου ηγέτη Muammar Qaddafi, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Global Witness που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Αν και οι δύο επενδυτικές δεν έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία, ωστόσο αναφέρεται ότι η HSBC διαχειρίζεται περί τα 292,7 εκατ. δολάρια μέσω 10 λογαριασμών και η Goldman Sachs διαχειρίζεται περί τα 44 εκατ. δολάρια μέσω τεσσάρων λογαριασμών. Το συνολικό ενεργητικό του κρατικού λιβυκού επενδυτικού fund υποχώρησε το περασμένο τρίμηνο στα 53,3 δις. δολάρια, με την πτωτική πορεία να συνεχίζεται από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δισεκατομμύρια δολάρια έχασε η Λιβύη από τοποθετήσεις σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα επενδυτικών τραπεζών και hedge funds, όπως αποκαλύπτεται σε εμπιστευτικό έγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, επενδυτικές τράπεζες και hedge funds προέβησαν σε συμφωνίες πολλών δισ. δολαρίων με το επενδυτικό σχήμα του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, οι περισσότερες, όμως, από τις οποίες κατέληξαν σημαντικές απώλειες.  Η συνολική αξία των τοποθετήσεων αυτών ανέρχεται πλέον σε 3,5 δισ. δολάρια, έχοντας χάσει 5 δισ. δολάρια, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια της αρχής ανέρχονται στα 53,3 δισ. δολάρια
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο έγγραφο αυτό αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι η Societe Generale έχει κλείσει τρεις συμφωνίες με τον Μουαμάρ Καντάφι, η συνολική αξία των οποίων, ενώ ανερχόταν στα 1,8 δις δολάρια, έχει υποχωρήσει στα 1,05 δις δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης