Τελευταία Νέα
Διεθνή

Adidas: Απροσδόκητη ενίσχυση των πωλήσεων καταγράφηκε το γ' τρίμηνο του 2014

tags :
Adidas: Απροσδόκητη ενίσχυση των πωλήσεων καταγράφηκε το γ' τρίμηνο του 2014
Παραμένουν οι προειδοποιήσεις για τα οικονομικά του 2015, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αμερικανική αγορά 
Στα 4,1 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του γ’ τριμήνου του 2014 της Adidas, υφιστάμενα ενίσχυση +6% από το προηγούμενο έτος, ενώ σε προσαρμοσμένα μεγέθη τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%.
Τα αποτελέσματα διέψευσαν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς είχαν προβλέψει ενίσχυση της τάξεως του 4%.
Η εταιρεία, πάντως, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί το 2015, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αμερικανική αγορά.
Τα λειτουργικά κέρδη του γ’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 13% στα 405 εκατ. ευρώ, οριακά καλύτερη απόδοση από το -15% των αναλυτών, ενώ τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 115 στα 282 εκατ. ευρώ.
Ο Herbert Hainer, διευθύνων σύμβουλος της Adidas, δήλωσε ότι η εταιρεία «αντιμετωπίζει επιθετικά» τις κύριες προκλήσεις της, ενώ επιδιώκει να αναδιαρθρώσει και να σταθεροποιήσει την αμερικανική θυγατρική της, TaylorMade, η οπία εμπορεύεται είδη γκολφ, αλλά και να εντείνει τις προσπάθειες να «αναβιώσει» την ορμή και την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν με «μεσαίας τάξης μονοψήφιο ποσοστό» το 2015. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους - ένα βασικό μέτρο της επιτυχίας για την Adidas - μειώθηκε στο 9,8% το γ’ τρίμηνο, από 11,9% το προηγούμενο έτος.
Η ομάδα προειδοποίησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι, πλέον, αναμένει λειτουργικό περιθώριο μεταξύ 6,5% και 7%, για το σύνολο του 2014, χαμηλότερο από το 8,7% του προηγούμενου έτους.
Η Adidas είχε προηγουμένως θέσει ως στόχο ένα λειτουργικό περιθώριο 11% και 17 δισ. ευρώ σε παγκόσμιες πωλήσεις μέχρι το τέλος του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης