Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αδύναμο ρούβλι και οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν το χρηματιστήριο της Ρωσίας

Το αδύναμο ρούβλι και οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν το χρηματιστήριο της Ρωσίας
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον δείκτη Micex και τις ρωσικές μετοχές
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αναλυτές για τις ρωσικές μετοχές, καθώς όλα δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά αλώβητες θα παραμείνουν μετά τα χτυπήματα που δέχονται από το αδύναμο ρούβλι και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Στο παρόν πλαίσιο, όπου η Δύση απειλεί και με νέες κυρώσεις, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να διολισθαίνουν στα 76 δολ. το βαρέλι και το ρούβλι κάθε μέρα πέφτει σε νέα ιστορικά χαμηλά, οι αναλυτές εφιστούν την προσοχή στους επενδυτές.
Το κλίμα βάρυνε, ακόμα περισσότερο, μετά τις εκλογές στις περιοχές της Ουκρανίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, τις οποίες η Δύση καταδίκασε ως αντισυνταγματικές και αντίθετες με το πνεύμα της συμφωνίας στο Μινσκ.
H κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε νέα μέτρα για να ενισχύσει το ρούβλι.
Το ημερήσιο μέγεθος των παρεμβάσεων περιορίζεται πλέον στα 350 εκατ. δολ. την ημέρα.
Η κεντρική τράπεζα τονίζει ότι αυτή η απόφαση θα αυξήσει σημαντικά την ευελιξία στην ισοτιμία, εννοώντας ότι θα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες της αγοράς.
Επίσης αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να μεταβάλει την στοχευόμενη κλίμακα διακύμανσης του ρουβλίου κατά 5 καπίκια, από τη στιγμή που η τράπεζα ξοδέψει 350 εκατ. δολ. σε παρεμβάσεις.
Το ρωσικό νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% έναντι του δολαρίου, κατά τη διάρκεια του 2014.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 150 μονάδες βάσης στο 9,5% από 8% προηγουμένως, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης