Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μεταρρυθμίσεις με στόχο την τόνωση των εισαγωγών προωθεί η κυβέρνηση

Κίνα: Μεταρρυθμίσεις με στόχο την τόνωση των εισαγωγών προωθεί η κυβέρνηση
Το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα έχει αρχίσει να προβληματίζει τη χώρα 
Μια σειρά μέτρων με στόχο την ενθάρρυνση των εισαγωγών, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, καθώς η εγχώρια ζήτηση είναι ολοένα και πιο ασθενής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την οικονομική ανάπτυξη και να ενισχύει το ήδη αυξημένο εμπορικό πλεόνασμα.
Στα πλαίσια της τόνωσης της εισαγωγικής δραστηριότητας, οι τράπεζες θα δώσουν δάνεια και πιστώσεις σε εταιρείες που εισάγουν τεχνολογικά αγαθά, ενώ όσες εισάγουν προϊόντα, που χρησιμοποιούνται για την επιστημονική έρευνα, θα λάβουν και φορολογικά προνόμια και υποστήριξη.
Πιλοτικά, η κυβέρνηση θα άρει κάποιους από τους περιορισμούς στην εισαγωγή οχημάτων, ενώ θα επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εισαγωγή των αγροτικών προϊόντων.
Περαιτέρω διευκρινίσεις αναμένονται, τόσο από τους αναλυτές, όσο και από τους εμπορικούς εταίρους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας.
Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο το εμπορικό πλεόνασμα είχε ανέλθει στα 50 δισ. δολάρια, ενώ τον Σεπτέμβριο συρρικνώθηκε στα 31 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης