Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα… άκρα η διαμάχη hedge funds και Αργεντινής - Να εγκλωβίσει τον δικηγόρο του Μπουένος Άιρες στις ΗΠΑ επιθυμεί ο P. Singer

Στα… άκρα η διαμάχη hedge funds και Αργεντινής - Να εγκλωβίσει τον δικηγόρο του Μπουένος Άιρες στις ΗΠΑ επιθυμεί ο P. Singer
Aίτημα του Αμερικανού να κατασχεθεί το διαβατήριο του Guido Forcieri
Στα… άκρα τραβάει το σκοινί ο δισεκατομμυριούχος Paul Singer, ο οποίος ζητά την κράτηση του δικηγόρου της Αργεντινής στην αμερικανική επικράτεια!
Τρεις μήνες μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής λόγω της μη καταβολής των 1,7 δισ. δολαρίων στα hedge funds – γύπες, των οποίων ηγείται ο P. Singer της NML Capital, ο Αμερικανός επενδυτής κατέθεσε αίτημα στο αμερικανικό δικαστήριο να εξαναγκάσει τον δικηγόρο της Αργεντινής, Cesar Guido Forcieri, να παραμείνει στις ΗΠΑ.
Η κίνηση του P. Singer αποσκοπεί στην εξασφάλιση ορισμένων κρίσιμων απαντήσεων σχετικά με το εάν η Αργεντινή διαθέτει τελικά τα απαραίτητα κεφάλαια, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος των 1,7 δισ. δολαρίων.
Ο Cesar Guido Forcieri είχε αγνοήσει την ερώτηση των hedge funds, μη προσκομίζοντας στο αμερικανικό δικαστήριο τα απαιτούμενα έγγραφα.
Έτσι, ο P. Singer κάλεσε το δικαστήριο να κατασχέσει το διαβατήριο του Αργεντινού αξιωματούχου, προκειμένου να τον εξαναγκάσει να παραμείνει στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την καταγγελία του δισεκατομμυριούχου, ο Guido Forcieri σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης