Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έναν έναν χάνει τους συμμάχους της στην Ευρώπη η Μ. Βρετανία - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση Cameron

FT: Έναν έναν χάνει τους συμμάχους της στην Ευρώπη η Μ. Βρετανία - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση Cameron
«Δεν έχω πρόβλημα με τον Cameron. Αυτός έχει με τους άλλους πρωθυπουργός» δηλώνει ο J.C. Juncker
Έναν έναν φαίνεται πως χάνει τους συμμάχους της στην Ευρώπη η Μεγάλη Βρετανία, η οποία εμμένει στην επιβολή περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων εργαζομένων.
Ειδικότερα, ο D. Cameron, έχοντας υποσχεθεί να μειώσει τις εισροές μεταναστών, αντιτίθεται σθεναρά στην ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων εργαζομένων στις χώρες της Ε.Ε., αξιώνοντας την επιβολή περιορισμών.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, το Λονδίνο φαίνεται πως «χάνει» και τους τελευταίους του συμμάχους, καθώς οι πρωθυπουργοί των Σκανδιναβικών και Βαλτικών χωρών αλλάζουν ρότα, εγκαταλείποντας το στρατόπεδο Cameron.
Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας αν και δήλωσε υποστηρικτής των βρετανικών θέσεων, αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να διαταράξει τις ευρωπαϊκές συμμαχίες, με αφορμή το ζήτημα της εσωτερικής μετανάστευσης.
Ακόμη πιο αιχμηρός απεδείχθη ο Σουηδός κεντροαριστερός πρωθυπουργός κ. Lofven, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον D. Cameron.
Στο περιρρέον αρνητικό κλίμα προστίθεται και η προ-ημερών δήλωση της Angela Merkel πως «προτιμά να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε., παρά να επιβληθούν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση».
«Δεν έχω πρόβλημα με τον Cameron. Αυτός έχει με τους άλλους πρωθυπουργός» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του νέου προέδρου της Κομισιόν, J.C. Juncker, επιβεβαιώνοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί εις βάρος της Βρετανίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης