Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλό 17 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ τον Οκτώβριο – Υποχώρησε στις 56,2 μονάδες

Βρετανία: Σε χαμηλό 17 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ τον Οκτώβριο – Υποχώρησε στις 56,2 μονάδες
Ισχυρότερος ο ρυθμός ανάπτυξης στην απασχόληση του τομέα υπηρεσιών
Σε χαμηλό 17 μηνών διαμορφώθηκε η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών στη Βρετανία, σύμφωνα με την έκθεση της Markit για τον μήνα Οκτώβριο, στην οποία σημειώνεται η επιβράδυνση τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα όσο και στις νέες εργασίες, αλλά και ο ισχυρότερος ρυθμός ανάπτυξης της απασχόλησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών PMI διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 56,2 μονάδες, υποχωρώντας από τις 58,7 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Σεπτέμβριο.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Γουίλιαμσον, η με αργότερους ρυθμούς ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών στη Βρετανία μειώνει την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων, ερχόμενη να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν προσφάτως.
Μια απότομη υποχώρηση του τομέα υπηρεσιών προς τα χαμηλότερα επίπεδα του Μαΐου πέρυσι είναι το τελευταίο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία για υποχώρηση σε χαμηλό πέντε μηνών της κατασκευαστικής δραστηριότητας, αλλά και τη μείωση στον τομέα παραγωγής προϊόντων.
Παράλληλα, ο οικονομολόγος της Markit σημειώνει ότι μετά την επιβράδυνση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 0,7% κατά το τρίτο τρίμηνο, για το τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένεται αύξηση 0,5%.
Ωστόσο, επισημαίνει την επιβραδυνόμενη αύξηση της απασχόλησης, προσθέτοντας ότι η οικονομική η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περαιτέρω.
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν μείωση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες και συμπληρώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Τράπεζα της
Αγγλίας θα περιμένει να διαπιστώσει στην πλήρη έκτασή της την επιβράδυνση πριν προβεί στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης