Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οριακή συρρίκνωση στις 48,3 μονάδες για τον PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο - Στα χαμηλότερα 4μήνου

Γαλλία: Οριακή συρρίκνωση στις 48,3 μονάδες για τον PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο - Στα χαμηλότερα 4μήνου
Περαιτέρω συρρίκνωση σημειώθηκε και στις νέες παραγγελίες, ενώ απότομη ήταν η πτώση των νέων δραστηριοτήτων 
Επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών σημειώθηκε στη Γαλλία τον περασμένο Οκτώβριο, με τον PMI υπηρεσιών να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε οριακά στις 48,3 μονάδες, από 48,4 μονάδες τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών της Γαλλίας συνέχισε να υποχωρεί, με την δραστηριότητα να μειώνεται, να καταγράφονται νέες απολύσεις και να συρρικνώνονται οι νέες παραγγελίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συρρίκνωση της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ήταν η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2013, κυρίως εξαιτίας του συνολικοί κακού οικονομικού κλίματος της Γαλλίας και τον δισταγμό των επιχειρηματιών να επενδύσουν σε νέα ανοίγματα.
Ωστόσο, οι προσδοκίες διατηρήθηκαν θετικές, με τις επιχειρήσεις να θεωρούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Ο αναλυτής της Markit, Jack Kennedy, σχολίασε ως προς τα αποτελέσματα:
«Ο κυρίαρχος στη Γαλλία τομέας των υπηρεσιών συνέχισε να επιβραδύνεται τον Οκτώβριο, με την δραστηριότητα να πέφτει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως σε μια απότομη πτώση των νέων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το καλοκαίρι του 2013.
Η αδύναμη οικονομία φαίνεται ότι θα παραμείνει και το δ΄ τρίμηνο του έτους, ενισχύοντας τον φόβο ότι το ΑΕΠ του 2014 θα παρουσιάσει μικρή ή και καθόλου ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης