Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ευρωπαίοι τραπεζίτες στήνουν… αντάρτικο εναντίον του Mario Draghi! - Εκ των έσω αμφισβήτηση για τον επικεφαλής της ΕΚΤ

Reuters: Ευρωπαίοι τραπεζίτες στήνουν… αντάρτικο εναντίον του Mario Draghi! - Εκ των έσω αμφισβήτηση για τον επικεφαλής της ΕΚΤ
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης στραμμένα τα βλέμματα όλης της Ευρώπης
Έντονη δυσαρέσκεια για το σχέδιο που εφαρμόζει ο Mario Draghi φέρεται να εκφράζουν κορυφαίoι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, αμφισβητώντας ευθέως τις επιλογές και την τακτική του επικεφαλής της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, Ευρωπαίοι τραπεζίτες αναμένεται να αμφισβητήσουν ευθέως τον Mario Draghi κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Η ομάδα των «ανταρτών» τραπεζιτών αναμένεται να στηλιτεύσει τον τρόπο διαχείρισης και επικοινωνίας της νομισματικής πολιτικής.
Μάλιστα, επίκειται να του καταλογίσουν συγκεντρωτισμό και απολυταρχισμό ως προς τον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Γι’ αυτό τον λόγο, αναμένεται να καταστήσουν σαφές πως η ΕΚΤ οφείλει να λαμβάνει τις αποφάσεις της περισσότερο συλλογικά.
Το «αντάρτικο» εναντίον του επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκίνησε με αφορμή το στόχο που έθεσε ο M. Draghi για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ στα 1 τρισ. ευρώ.
Η πλειονότητα των τραπεζιτών θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου και καταλογίζει στον M. Draghi πως δρα αυτοβούλως, δίχως να λαμβάνει τη γνώμη των έτερων μελών του συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Ο Draghi είναι περισσότερος μυστικοπαθής και λιγότερο συλλογικός. Οι τραπεζίτες συχνά πυκνά αγνοούν πλήρως τις εξελίξεις» αναφέρει, μιλώντας στο Reuters, πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ.
Πάντως, η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του M. Draghi είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει σημαντικά τις αποφάσεις σχετικά με την αγορά κρατικών ομολόγων.
Άλλωστε, ήδη μία ομάδα τραπεζιτών, η οποία συσπειρώνεται γύρω από τον J. Weidmann της Bundesbank, εναντιώνεται σθεναρά στην εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης