Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Marine Le Pen θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών αν διεξάγονταν σήμερα

Γαλλία: Η Marine Le Pen θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών αν διεξάγονταν σήμερα
Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, δεν θα κατάφερνε να μετέχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών
Πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αν γίνονταν σήμερα και όχι το 2017, θα ερχόταν η ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Marine Le Pen, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είδε σήμερα, Τρίτη, το φως της δημοσιότητας.
Η Le Pen θα λάμβανε ένα ποσοστό μεταξύ 27% και 32% στον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου.
Η ακροδεξιά ηγέτιδα θα ξεπερνούσε τον Συντηρητικό, πρώην υπουργό Εξωτερικών Alain Juppe (28%), αλλά και τον νυν πρόεδρο της χώρας, Francois Hollande, ο οποίος θα λάμβανε μόλις το 13-15% των ψήφων των 1.382 ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Οκτωβρίου.
Σε όλες τις υποθέσεις εργασίας της δημοσκόπησης, ο Hollande δεν θα πετύχαινε να μετέχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, IFOP, Frederic Dabi, ιδιαίτερη αξία έχει το εύρημα της δημοσκόπησης ότι λιγότερο από το ήμισυ των Σοσιαλιστών ψηφοφόρων, που είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2012, θα τον ψήφιζαν τώρα.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι για πρώτη φορά ο Alain Juppe εμφανίζεται να κερδίζει στον πρώτο γύρο των εκλογών τον πρώην γάλλο πρόεδρο Sarkozy (26%), με τον οποίο θα αναμετρηθεί στα τέλη του μήνα για την προεδρία του κύριου αντιπολιτευτικού κόμματος, του UMP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης