Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο όπλο στη… φαρέτρα των τραπεζών στη μάχη τους ενάντια στους χάκερ

Νέο όπλο στη… φαρέτρα των τραπεζών στη μάχη τους ενάντια στους χάκερ
Πρόκειται για πλατφόρμα που θα επιτρέπει στις τράπεζες να επικοινωνούν ταχύτερα σχετικά με πιθανές παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο
Ένα νέο όπλο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις χάκερ θα αποκτήσουν οι τράπεζες, καθώς μια ομάδα από εταιρείες για την ασφάλεια του διαδικτύου, που χρηματοδοτείται από μεγάλες τράπεζες, σχεδιάζουν να λανσάρουν μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επικοινωνούν γρηγορότερα σχετικά με πιθανές παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των κυβερνο-επιθέσεων σε μερικές μεγάλες τράπεζες τον περασμένο μήνα, όπως για παράδειγμα η JP Morgan, τα συστήματα υπολογιστών της οποίας δέχθηκαν επίθεση από χάκερ, εκθέτοντας τις λεπτομέρειες συμβολαίων 73 εκατομμυρίων νοικοκυριών και 7 εκατ. μικρών επιχειρήσεων.
Η ομάδα αυτή έχει λάβει κεφάλαια από 16 τράπεζες, μεταξύ των οποίων είναι οι JP Morgan, Citigroup, BB&T Corp και η αμερικανική Bancorp.
Το προϊόν με την ονομασία «Soltra Edge» είναι υπό επεξεργασία πάνω από ένα χρόνο και αναμένεται να διατεθεί προς χρήση τον επόμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος, η JP Morgan είχε επισημάνει ότι αναμένει να δαπανήσει περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με περίπου 1.000 άτομα να εργάζονται στον τομέα αυτό, έπειτα από προειδοποίηση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για τον κίνδυνο αύξησης των κυβερνο-επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης