Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Με στόχο να μειώσει το πλήγμα του πληθωρισμού στους χαμηλόμισθους αυξάνει τον κατώτατο μισθό

Βενεζουέλα: Με στόχο να μειώσει το πλήγμα του πληθωρισμού στους χαμηλόμισθους αυξάνει τον κατώτατο μισθό
Ο πληθωρισμός βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή ανήλθε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε 63,4%
Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 15% από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τους πολίτες της χώρας από τον πληθωρισμό, που αγγίζει το 60%.
«Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση των εργατών για ενίσχυση του κατώτατου μισθού κατά 15%, η οποία θα ισχύσει από την 1η Δεκεμβρίου», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας, απευθυνόμενος στους εργάτες, σε μια συνέντευξη που έδειξε και η τηλεόραση.
Με την τελευταία αυτή ενίσχυση, ο κατώτατος μισθός της Βενεζουέλας θα διαμορφωθεί στα 4.889 μπολιβάρ, ποσό που αποτιμάται στα 776 δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά μόλις σε 49 δολάρια στην μαύρη αγορά.
Να σημειωθεί πως ο Maduro θεωρεί ότι δέχεται έναν «οικονομικό πόλεμο» από τους εχθρούς του σοσιαλιστικού κόμματος και κατηγορεί τα στελέχη των επιχειρήσεων για τεχνητή ενίσχυση του δείκτη τιμών καταναλωτή, που στόχο έχει να πλήξει τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Εν αντιθέσει, δεν είναι λίγοι αυτοί, που επιρρίπτουν την ευθύνη για τον πληθωρισμό στην αποτυχία του σοσιαλισμού, υπό τον οποίο λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια η οικονομία της χώρας, πρώτα με τον Hugo Chavez και τώρα με τον Maduro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης