Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 52%, το γ' τρίμηνο του 2014

Banco Santander: Αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 52%, το γ' τρίμηνο του 2014
Η Ana Botin φαίνεται, τελικά, ότι ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο για την θέση της προέδρου, μετά τον θάνατο του πατέρα της, Emilio Botin
Στα 1,61 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Banco Santander το γ’ τρίμηνο του 2014, ενισχυμένα σε ετήσια βάση κατά 52%.
Τα καθαρά κέρδη, λοιπόν, ξεπέρασαν τόσο τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του 2013 (1,06 δισ. ευρώ), όσο και τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,51 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη από τόκους της τράπεζας, που είναι η μεγαλύτερη της Ευρωζώνης βάσει αξίας στην αγορά, ανήλθαν στα 7,47 δισ. ευρώ, από 6,94 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2013 και οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 7,54 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι θυγατρικές του τραπεζικού ομίλου σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βραζιλία ήταν αυτές που έδωσαν τη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των οικονομικών του τριμήνου.
Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα μετά τον θάνατο του Emilio Botin, ο οποίος κράτησε επί χρόνια τα ηνία της τράπεζας και την μετέτρεψε από μια μικρή δανειστική τράπεζα της Ισπανίας, σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης.
Την θέση του Botin στην προεδρία κατέλαβε η κόρη του, Ana Botin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης