Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: «Πλήγμα» για τη φήμη της Ισπανίας, η αναβολή της δημόσιας εγγραφής της διαχειρίστριας αεροδρομίων Aena

FT: «Πλήγμα» για τη φήμη της Ισπανίας, η αναβολή της δημόσιας εγγραφής της διαχειρίστριας αεροδρομίων Aena
Η ακύρωση της δημόσιας εγγραφής πλήττει την Ισπανία σε μια εποχή που η κυβέρνηση και ο χρηματοπιστωτικός τομέας διατρανώνουν την αναβίωση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού
Πλήγμα για τη φήμη της Ισπανίας χαρακτηρίζει τη ματαίωση της δημόσιας εγγραφής του ισπανικού αερομεταφορέα Aena στο Χρηματιστήριο η βρετανική εφημερίδα Financial Times, κάνοντας μάλιστα λόγο για «φιάσκο».
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, η επιβεβαίωση της απόφασης να αναβληθεί για τον επόμενο χρόνο η δημόσια εγγραφή της Aena βάζει τέλος στις εικασίες για τα προβλήματα στην αγορά κατά τον χρόνο της τοποθέτησης.
Η κυβέρνηση επιμένει στη δέσμευσή της για τη δημόσια εγγραφή της Aena, όμως το αρχικό σχέδιο για την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της εταιρείας που διαχειρίζεται αεροδρόμια για τις 12 Νοεμβρίου έπρεπε να ακυρωθεί.
Πάντως, οι Financial Times πάνε λίγο παραπέρα το θέμα, πέρα από την ακύρωση της IPO (δημόσια εγγραφή), υποστηρίζοντας ότι «η καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής συνιστά πλήγμα για τη φήμη της Ισπανίας, μια εποχή μάλιστα που η κυβέρνηση και ο χρηματοπιστωτικός τομέας διακηρύσσουν την “αναβίωση” της χώρας ως προορισμού για τους ξένους επενδυτές».
«Αυτό είναι ένα φιάσκο», σημειώνει ο αναλυτής των Financial Times, σε συμφωνία με τα μηνύματα που υπήρξαν και από άλλα μέλη της χρηματοοικονομικής κοινότητας μετά την ακύρωση της δημόσιας εγγραφής.
Η βρετανική εφημερίδα διερωτάται, «τι θα σκεφτούν οι ξένοι επενδυτές για μια κυβέρνηση που ξεκινά μια δημόσια εγγραφή, ξεκινώντας την πώληση στους επενδυτές και ξαφνικά σταματά τη διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης