Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τζιχαντιστές κατέλαβαν πηγή φυσικού αερίου στη Συρία - Πρόκειται για το δεύτερο κοίτασμα στα «χέρια» των μαχητών του ISIS

Τζιχαντιστές κατέλαβαν πηγή φυσικού αερίου στη Συρία - Πρόκειται για το δεύτερο κοίτασμα στα «χέρια» των μαχητών του ISIS
Εκτός από την μονάδα, υποστηρίζεται ότι η ISIS πήρε επίσης των έλεγχο δύο τεθωρακισμένων, επτά στρατιωτικών οχημάτων μεταφοράς και ποσότητα οπλισμού
Οι μαχητές του τζιχαντιστικού «Ισλαμικού Κράτους» υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν το πεδίο φυσικού αερίου του Τζαχάρ στην επαρχία της Χομς. Αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τo δεύτερο κοίτασμα που ελέγχουν στη Συρία.
Η σκληροπυρηνική σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση ανάρτησε 18 φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη σημαία της να κυματίζει στο κοίτασμα φυσικού αερίου του Τζάχαρ και να έχει κατασχέσει οχήματα και οπλισμό, σύμφωνα με τη SITE, την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων.
Σημειώνεται ότι το λαθρεμπόριο υδρογονανθράκων είναι σημαντική πηγή εσόδων για την ISIS -μαζί με τις απαγωγές και την προστασία με τη μορφή της επιβολής «φόρων»- και οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της έχουν βάλει στο στόχαστρο ιδιαίτερα τη δυνατότητά της να εκμεταλλεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Το εάν οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές -που, μεταξύ άλλων, δείχνουν τη μαύρη σημαία της ISIS να έχει υψωθεί- δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Εκτός από την μονάδα, υποστηρίζεται ότι η ISIS πήρε επίσης των έλεγχο δύο τεθωρακισμένων, επτά στρατιωτικών οχημάτων μεταφοράς και ποσότητα οπλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης