Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε (-0,2%) για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες η καταναλωτική δαπάνη τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Υποχώρησε (-0,2%) για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες η καταναλωτική δαπάνη τον Σεπτέμβριο
Η πτώση οφείλεται στις μειωμένες αγορές για αυτοκίνητα, αλλά και τις λιγότερες δαπάνες για καύσιμα, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου
Πτώση έπειτα από οκτώ μήνες καταγράφηκε στην καταναλωτική δαπάνη τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αμερικανοί πολίτες προχώρησαν σε λιγότερες αγορές αυτοκινήτων, ενώ και η δαπάνη για καύσιμα υποχώρησε, λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου.
Αντιθέτως, δαπάνησαν περισσότερα για υπηρεσίες.
Η προσωπική δαπάνη υποχώρησε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Σεπτέμβριο κατά 0,2%, που αποτελεί την πρώτη μείωση που καταγράφεται από τον Ιανουάριο.
Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,2%.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν αύξηση 0,1% της καταναλωτικής δαπάνης και 0,3% στα εισοδήματα.
Από τη στιγμή που η ανάπτυξη του εισοδήματος υπερίσχυσε της καταναλωτικής δαπάνης, αυξήθηκε κατά 5,6% το ποσό που αποταμιεύουν οι ιδιώτες, που αποτελεί υψηλό δύο ετών, έναντι 5,4% πριν.
Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 0,1% τον Σεπτέμβριο, όπως και ο δομικός πληθωρισμός, αν αφαιρεθούν οι κλάδοι τροφίμων και καυσίμων.
Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 1,4% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όπως και τον Αύγουστο, όμως θα μπορούσε να υποχωρήσει τους προσεχείς μήνες λόγω των χαμηλών τιμών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης