Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων αναρριχάται το δολάριο – Θετικά λειτουργούν τα στοιχεία για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ

Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων αναρριχάται το δολάριο – Θετικά λειτουργούν τα στοιχεία για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου η ισοτιμία του με το ευρώ, στο 1,2541
Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων αναρριχήθηκε το αμερικανικό νόμισμα, δολάριο, έναντι ενός καλαθιού των κυριότερων διεθνών νομισμάτων την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, τα οποία ενισχύουν την αισιοδοξία για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.
Το δολάριο ενισχύθηκε με βάση τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι συνεχίζεται η πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, μετά την ανακοίνωση για ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3,5% το τρίτο τρίμηνο του 2014, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 3%.
Παράλληλα, χθες, ανακοινώθηκε ότι αν και αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα εργασίας, ωστόσο καταγράφεται τάση ανάκαμψης στην αγορά εργασίας.
Η ισοτιμία του γεν υποχώρησε σε χαμηλό επτά ετών έναντι του δολαρίου, στα 111,64 γεν, μετά την κίνηση – έκπληξη από την ιαπωνική κεντρική τράπεζα BoJ, η οποία ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ υποχώρησε στο 1,2541, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου.
Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι της στερλίνας παρέμεινε σταθερή, στο 1,5996, ενώ το ελβετικό φράγκο διολίσθησε χαμηλότερα, στο 0,9590.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης