Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση Obama: Θα υπάρξουν και νέα κρούσματα του Ebola στις ΗΠΑ - Nα υπάρξει συνεργασία σε διεθνές επίπεδο

tags :
Δραματική προειδοποίηση Obama: Θα υπάρξουν και νέα κρούσματα του Ebola στις ΗΠΑ - Nα υπάρξει συνεργασία σε διεθνές επίπεδο
Tο αμερικανικό σύστημα Yγείας αποδεικνύεται ικανό να χειριστεί τα κρούσματα του Ebola, διαβεβαίωσε ο Obama
Θα υπάρξουν και νέα μεμονωμένα κρούσματα του Ebola στις ΗΠΑ, προειδοποίησε, απόψε, σε δραματικούς τόνους ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.
"Θα υπάρξουν και άλλα μεμονωμένα κρούσματα του Ebola στη χώρα, μέχρι να περιοριστεί η επιδημία στη Δυτική Αφρική", σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως είναι ζήτημα ουσιώδους σημασίας οι ΗΠΑ και άλλες χώρες να εργαστούν ώστε να σταματήσει η επιδημία, στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, "μπορεί να συνεχίσουμε να βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες".
"Δεν μπορούμε να αποκλειστούμε ερμητικά" από τον κόσμο, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι το αμερικανικό σύστημα Yγείας αποδεικνύεται ικανό να χειριστεί τα κρούσματα του Ebola.
Xθες Τρίτη, σε παρόμοια ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος, υποστήριξε ότι καμία χώρα δεν έχει κάνει όσα έχουν κάνει οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ebola.
Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μέχρι να καταπολεμηθεί η επιδημία.
Ο Οbama επισήμανε ότι μόνο δύο άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος, ενώ παρότρυνε τους αμερικανούς να συνεχίζουν να πηγαίνουν ως εθελοντές στη Δυτική Αφρική.
Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού επισήμανε ότι ο ιός μπορεί να αναχαιτιστεί, τονίζοντας ότι στο τέλος θα ηττηθεί.
Δίνοντας κουράγιο στον κόσμο σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ορίζονται από τον φόβο αλλά και ότι γενικά ο ιός δεν πρέπει να προκαλεί φόβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης