Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει κατά 1 τρις τον ισολογισμό της, δεν θα ελέγξει τον πληθωρισμό - Ναι στην αγορά εταιρικών ομολόγων

tags :
Reuters: Αν η ΕΚΤ δεν αυξήσει κατά 1 τρις τον ισολογισμό της, δεν θα ελέγξει τον πληθωρισμό - Ναι στην αγορά εταιρικών ομολόγων
Ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ κατά 1 τρις ευρώ δεν είναι εύκολος
Η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τον ισολογισμό της κατά 1 τρις ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει την πορεία του πληθωρισμού και να αποφύγει τον κίνδυνο εμφάνισης του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Στην άποψη συνηγορεί η πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχε σε νέα δημοσκόπηση του Reuters, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η πρόβλεψη αυτή βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη βούληση του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει πως ο ισολογισμός της ΕΚΤ πρέπει να αυξηθεί κατά 1 τρις ευρώ.
Ωστόσο παρά τη βούληση του Draghi και τις προβλέψεις πλειάδας αναλυτών, ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ κατά 1 τρις ευρώ δεν είναι εύκολος.
"Η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τον ισολογισμό της κατά 1,5 τρις ευρώ, όχι λιγότερο", δηλώνει στο Reuters o Michel Martinez, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale.
Να σημειωθεί εδώ πως οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση για την ανάγκη αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ ποικίλουν από 500 δισ. έως και 3 τρις ευρώ.
Ωστόσο, οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την ανάγκη αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ, κατά 1 τρις ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι αναλυτές προβλέπουν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων, συνολικού ύψους 300 δισ. ευρώ.
Ομοίως, σύμφωνα με έτερα στοιχεία της ίδιας δημοσκόπησης, 25 από συνολικά 35 οικονομολόγους απάντησαν καταφατικά στην ανάγκη η ΕΚΤ να προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης