Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel εναντίον… Cameron: H Bρετανία οφείλει να καταβάλει τα 2,1 δισ. για τον προϋπολογισμό της ΕΕ - Εμμένει στο «όχι» το Λονδίνο

Merkel εναντίον… Cameron: H Bρετανία οφείλει να καταβάλει τα 2,1 δισ. για τον προϋπολογισμό της ΕΕ - Εμμένει στο «όχι» το Λονδίνο
"Οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τους κανόνες"
Στο στόχαστρο της Angela Merkel μπαίνει η Μ. Βρετανία, η οποία αρνείται πεισματικά να καταβάλλει τη συνεισφορά των 2,1 δισ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε πως η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι οι χώρες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τους κανόνες.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει κατά καιρούς τις οικονομικές συνεισφορές κάθε χώρας μέλους με βάση Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)... με κάποιες χώρες να λαμβάνουν επιστροφές χρημάτων και άλλες να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα» σημείωσε παράλληλα.
Ας σημειωθεί πως τη Δευτέρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, D. Cameron απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καταβολής των 2,1 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, στο πλευρά του D. Cameron φαίνεται πως βρίσκεται το σύνολο της βρετανικής πολιτικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωσκεπτικιστών.
Βάσει των κανονισμών της Ε.Ε., Βρετανία και Ολλανδία θα κληθούν να καταβάλλουν πρόσθετα χρήματα για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ αντίθετα Γαλλία και Γερμανία θα λάβουν ορισμένες επιστροφές από την αρχική τους συνεισφορά.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 25 Οκτωβρίου του 2014:
Προκλητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει αύξηση της συνεισφοράς της... υπερχρωμένης Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, κατά 90 εκατ. ευρώ περίπου!
Σύμφωνα με επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο που διέρρευσε, η Ελλάδα και μερικές ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων και η πολύπαθη Κύπρος, πρέπει να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΕ, η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια στον κοινοτικό προϋπολογισμό κατά 88,2 εκατ. ευρώ.
Ομοίως, η Κύπρος πρέπει να αυξήσει τη συνεισφορά της στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κατά περίπου 41,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μια απόφαση που στερείται λογικής και ουσίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα - αλλά και η Κύπρος - είναι δύο χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης και λαμβάνουν οικονομική στήριξη από την ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά κεφάλαια από δύο χώρες υπερχρωμένες, από δύο χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, από δύο χώρες που μαστίζονται από την ανεργία και την απουσία επενδύσεων...
Εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου, τα κονδύλια στον προϋπολογισμό της ΕΕ καλούνται να αυξήσουν επίσης η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία και η Ιταλία.
Η απόφαση της ΕΕ κρίνεται ακόμη πιο απαράδεκτη αν αντιληφθεί κανείς πως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, προβλέπεται να μειώσουν τη συνεισφορά τους στα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η υπερχρεωμένη Ελλάδα καλείται να πληρώσει περισσότερα, ενώ για τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, προβλέπονται μειώσεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης