Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Β. Obama: O Ebola μπορεί να ηττηθεί - Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του ιού

tags :
Αυστηρό μήνυμα Β. Obama: O Ebola μπορεί να ηττηθεί - Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του ιού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τον Ebola
Την πεποίθηση ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούν αποτελεσματικά οι Αμερικανοί από τον Ebola είναι η εξάλειψη της επιδημίας στην πηγή της εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.
Ειδικότερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του για την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, υποστήριξε ότι καμία χώρα δεν έχει κάνει όσα έχουν κάνει οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ebola.
Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μέχρι να καταπολεμηθεί η επιδημία.
Ο Οbama επισήμανε ότι μόνο δύο άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος, ενώ παρότρυνε τους αμερικανούς να συνεχίζουν να πηγαίνουν ως εθελοντές στη Δυτική Αφρική.
Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού επισήμανε ότι ο ιός μπορεί να αναχαιτιστεί, τονίζοντας ότι στο τέλος θα ηττηθεί.
Δίνοντας κουράγιο στον κόσμο σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ορίζονται από τον φόβο αλλά και ότι γενικά ο ιός δεν πρέπει να προκαλεί φόβο.
Ωστόσο κράτησε διπλωματικούς τόνους στη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει δύο πολιτείες σε βάρος ιατρικού προσωπικού που επιστρέφει από χώρες που βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του ιού.
Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας σε μέλη ιατρικών αποστολών που επιστρέφουν από τη δυτική Αφρική.
Χωρίς να επικρίνει ευθέως τα μέτρα, είπε πως η αντίδραση πρέπει «να βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα κι όχι στον φόβο», σημειώνοντας ότι το ιατρικό προσωπικό που παίρνει μέρος στη μάχη αξίζει «επαίνους και υποστήριξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης