Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βατικανό: Ταμπού… αιώνων «σπάει» ο Πάπας Φραγκίσκος - Αποδέχεται πλήρως τη θεωρία της εξέλιξης!

Βατικανό: Ταμπού… αιώνων «σπάει» ο Πάπας Φραγκίσκος - Αποδέχεται πλήρως τη θεωρία της εξέλιξης!
«Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς»
Το ένα ταμπού μετά το άλλο «σπάει» ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ερχόμενος σε ρήξη με την πάγια θέση του Βατικανού αποδέχθηκε δημοσίως την εγκυρότητα της θεωρίας της εξέλιξης.
«Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς» υποστήριξε ο Αργεντινός Πάπας, κατά τη διάρκεια ημερίδας στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού.
«Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι» συμπλήρωσε, υιοθετώντας πλήρως τη θεωρία του Δαρβίνου.
«Η Μεγάλη Έκρηξη, που θεωρείται σήμερα η προέλευση του κόσμου δεν είναι ανακόλουθη με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού. Η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που να εξελίσσονται» συνέχισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Πάντως, εκτός του Πάπα Φραγκίσκου, ακόμη δύο προκαθήμενοι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχουν αποδεχθεί κατά το παρελθόν τη θεωρία της εξέλιξης: Το 1950 ο Πάπας Πίος XII και το 1996 ο Πάπας Παύλος II.
Την κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου επιδοκίμασε το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας της Ιταλίας, με τον καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, G. Giorello, να φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τον προκαθήμενο ως «έναν υπέροχο και τεράστιο Πάπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης