Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης εξετάζει η Monte Paschi - Στο… τραπέζι όλες οι επιλογές - Θολό το μέλλον της τράπεζας

Ακόμη και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης εξετάζει η Monte Paschi - Στο… τραπέζι όλες οι επιλογές - Θολό το μέλλον της τράπεζας
Όλα τα ενδεχόμενα για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας είναι ανοιχτά
(upd)Λύσεις για την κάλυψη του κεφαλαιακού ελλείμματος αναζητά αγωνιωδώς η Μonte dei Paschi di Siena, με τη διοίκηση της ιταλικής τράπεζας να εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της αποπληρωμής των κρατικών ενισχύσεων ή ακόμη και αυτό της... συγχώνευσης!
Ειδικότερα, κατόπιν της συνάντησης του Ιταλού υπουργού Οικονομικών με τη διοικητική πυραμίδα της τράπεζας, ο επικεφαλής της Monte Paschi, Alessandro Profumo, διαμήνυσε πως η αναβολή της αποπληρωμής των κρατικών ενισχύσεων είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται, προκειμένου να υπερκαλυφθεί το κεφαλαιακό έλλειμμα.
«Η δεύτερη επιλογή είναι το ενδεχόμενο της συγχώνευσης» συνέχισε ο Al. Profumo.
Πάντως, διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συζητήσεις με συγκεκριμένους εν δυνάμει αγοραστές.
Νωρίτερα, η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να αξίωσε από την Monte Paschi την αναβολή της αποπληρωμής των κρατικών ενισχύσεων ή την έκδοση μετοχών.
Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του πρακτορείου Reuters, από το υπουργείο Οικονομικών, κορυφαία στελέχη της MPS συναντήθηκαν με αξιωματούχους του υπουργείου για να συνομιλήσουν σχετικά με το κεφαλαιακό έλλειμμα της τράπεζας.
Δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες των συνομιλιών.
Η πηγή αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι «όλες οι επιλογές είναι υπό εξέταση, η τράπεζα εργάζεται πάνω στο πρόβλημα (του ελλείμματος)…το (τραπεζικό) σύστημα είναι στέρεο».
Σημειώνεται ότι χθες οι ς εποπτικές αρχές της Ιταλίας αποφάσισαν να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Monte Paschi και της Carige έως τις 10 Νοεμβρίου!
Ειδικότερα, η Consob ανακοίνωσε πως επιμηκύνει την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Banca Monte dei Paschi di Siena και της Carige στο ιταλικό χρηματιστήριο έως τις 10 Νοεμβρίου.
Ας σημειωθεί πως προτού οι ιταλικές αρχές λάβουν τη συγκεκριμένη απόφαση, οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχωρούσαν έως και -15%.
"Δεν χρειαζόμαστε κρατική στήριξη" διαμηνύει η Banca Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, που βρίσκεται στην πλέον εύθραυστη θέση, αφού τα stress tests κατέδειξαν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 2,1 δισ. ευρώ, παρά την αύξηση κεφαλαίου του 2014.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επί τάπητος βρίσκεται και η επιλογή έκδοσης ομολόγου CoCo.
Τα ομόλογα CoCo είναι «υπό αίρεση» μετατρέψιμα ομόλογα, τα οποία όμως μπορούν να μετατραπούν σε μετοχή μόνον όταν η τιμή της φτάσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου - 10:30)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης