Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Ανακοίνωσε ενισχυμένα οικονομικά στοιχεία και τριετές πλάνο 9 χιλ. απολύσεων

Lloyds Bank: Ανακοίνωσε ενισχυμένα οικονομικά στοιχεία και τριετές πλάνο 9 χιλ. απολύσεων
Υπενθυμίζεται ότι η Lloyds Bank είναι κατά 25% κρατική τράπεζα, ενώ κατάφερε οριακά να περάσει στα τεστ αντοχής της ΕΚΤ
Στα 1,6 δισ. στερλίνες ανήλθαν τα συνολικά έσοδα της Lloyds Bank το 9μηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα.
Τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας, ενισχύθηκαν στις 2,16 δισ. στερλίνες, από 1,52 δισ. στερλίνες, την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει ήδη βάλει στην άκρη επιπλέον 900 εκατ. στερλίνες για την κάλυψη αποζημιώσεων προς τους πελάτες της, ενώ το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων αυτών έχει αγγίξει τις 11 δισ. στερλίνες.
Ο τραπεζικός όμιλος επιβεβαίωσε, επίσης, τις πληροφορίες για απολύσεις 9 χιλ. εργαζομένων του, καθώς και το κλείσιμο 150 καταστημάτων της, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του ομίλου, η περικοπή του λειτουργικού κόστους κρίνεται απαραίτητη, έτσι ώστε να ενισχυθεί η επενδυτική ικανότητα της τράπεζας.
«Μπορεί κάποιες από αυτές τις αποφάσεις να έχουν επιπτώσεις στην βραχυπρόθεσμη απόδοση του ομίλου, ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μας φέρουν πίσω στον δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε το στέλεχος, ενώ συμπλήρωσε πως στο τριετές πλάνο του ομίλου βρίσκεται «η επαναξιολόγηση των επενδύσεων, η έξοδος από μη βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, η αποφυγή του κινδύνου για κάποια πορτοφόλια και η ανακατανομή των κεφαλαίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης