Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μέτρα ενίσχυσης των νέων τεχνολογιών για την μεταποίηση, προωθεί ο Barack Obama

ΗΠΑ: Μέτρα ενίσχυσης των νέων τεχνολογιών για την μεταποίηση, προωθεί ο Barack Obama
Θα δοθούν κονδύλια για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, καθώς και για την υιοθέτηση αυτών από τις μικρές επιχειρήσεις 
Μια σειρά από μέτρα, με στόχο την ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα των ΗΠΑ, αναμένεται να λάβει σήμερα, Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama.
Στα πλαίσια των μέτρων περιλαμβάνεται και μια σειρά επενδύσεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ, σε τρεις τομείς, που θεωρούνται υψίστης σημασίας για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δράσεις αυτές θα προστεθούν στην τελική έκθεση του Obama για τον μεταποιητικό κλάδο, έκθεση η οποία προωθεί μέτρα για την ώθηση της καινοτομίας, την εξασφάλιση ικανώς εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
Ειδικότερα, οι επενδύσεις αφορούν στις αναδυόμενες τεχνολογίες των προηγμένων υλικών συμπεριλαμβανομένων των σύνθετων υλικών και των βιο – υλικών, των προηγμένων αισθητήρων για την κατασκευή, και την ψηφιακή παραγωγή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επενδύσεις, σε συνδυασμό με πόρους του ιδιωτικού τομέα, θα οδηγήσουν σε πρόοδο την κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των «νέων κραμάτων χάλυβα που είναι δύο φορές πιο ισχυρά και ελαφρύτερα από ό,τι σήμερα», καθώς και νέες διαδικασίες για την εξάλειψη της εξάρτησης των ΗΠΑ από τις ξένες προμήθειες βασικών υλικών.
Ως μέρος της προσπάθειας, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, θα δημιουργήσει δύο «κέντρα αριστείας» στην μεταποίηση για βασική έρευνα ενώνοντας τις δυνάμεις πανεπιστημίων και βιομηχανιών, με έμφαση στους προηγμένους αισθητήρες για την κατασκευή και την ψηφιακή παραγωγή.
Αναφέρεται, επίσης, μια χορηγία 100 εκατ. δολαρίων για να τονώσει την εκπαίδευση στην προηγμένη παραγωγή.
Επιπλέον, μέσα στην επόμενη πενταετία, θα δοθούν 130 εκατ. δολάρια με στόχο να βοηθηθούν οι μικροί κατασκευαστές να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες και να φέρουν νέα προϊόντα στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης