Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουρουγουάη: Σε δεύτερο εκλογικό γύρο θα κριθεί η προεδρία της χώρας

Ουρουγουάη: Σε δεύτερο εκλογικό γύρο θα κριθεί η προεδρία της χώρας
Δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, ο Tabare Vazquez
Μπορεί τα exit polls και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Ουρουγουάης να δείχνουν εκλογικό προβάδισμα του Tabare Vazquez, ωστόσο το ποσοστό δεν είναι τέτοιο που να κλειδώνει την νίκη.
Έτσι, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Vazquez, η προεδρία της Ουρουγουάης θα κριθεί σε δεύτερο εκλογικό γύρο, που προβλέπεται για τις 30 Νοεμβρίου.
Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, ο Vazquez συγκεντρώνει από 44% - 46% των ψήφων, ποσοστό μικρότερο από αυτό που απαιτείται για τη νίκη, ενώ δεύτερος έρχεται ο κύριος αντίπαλός του, Luis Lacalle, ο οποίος συγκεντρώνει μεταξύ 31% - 33% των ψήφων.
Να σημειωθεί ότι ο Vazquez εκπροσωπεί στις εκλογές, το κόμμα του νυν προέδρου, Jose Mujica, ο οποίος δεν δύναται βάσει Συντάγματος να διεκδικήσει δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ενώ ίδιος ο Vazquez είχε διατελέσει πρόεδρος από το 2005 έως και το 2010 και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.
Από την άλλη πλευρά, ο Lacalle είναι γιος πρώην προέδρου και έχει λάβει μεγάλη πολιτική ώθηση τους τελευταίους μήνες
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν στις κοινωνικές δομές και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης