Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Καγκελάριος Γερμανίας): "Όχι" στους περιορισμούς μετακίνησης εργαζομένων εντός της ΕΕ - Σε ευθεία ρήξη με την βρετανική κυβέρνηση

Merkel (Καγκελάριος Γερμανίας):
H Μerkel τόνισε ότι είναι σε ευθεία συζήτηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό
«Η Γερμανία δεν θα παρέμβει στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ». Με αυτή τη φράση, η γερμανίδα καγκελάριος απάντησε εμμέσως στον βρετανό πρωθυπουργό David Cameron, ο οποίος ήλπιζε σε επαναδιαπραγμάτευση της αρχής στην ΕΕ.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Cameron ετοιμάζει κείμενο στο οποίο θα ζητά ποσόστωση για τους ανειδίκευτους εργάτες από την ΕΕ.
Nα σημειωθεί ότι πριν από τις προηγούμενες εκλογές ο βρετανός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει την ετήσια μετανάστευση
Μιλώντας στους Sunday Times, η Merkel φάνηκε να απορρίπτει την ιδέα της ριζοσπαστικής αλλαγής της αρχής.
Τόνισε, πάντως, ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό για το θέμα.
«Αυτά αποτελούν αμφιλεγόμενα ζητήματα, τα οποία απασχολούν επίσης στη χώρα μας», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η γερμανίδα καγκελάριος.
«Πιστεύω ότι πρέπει να επιλυθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ» τόνισε.
H στάση αυτή της γερμανίδας καγκελάριου έρχεται σε ευθεία ρήξη με τον D. Cameron, o οποίος κλήθηκε πρόσφατα να πληρώσει επιπλέον 2,1 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, εξαιτίας της σχετικής ευημερίας της Βρετανίας.
«Δεν πληρώνω» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «άθλια» τη μεταχείριση της Βρετανίας από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης