Διεθνή

Στο ζήτημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων της τράπεζας, αναφέρθηκε ο CEO της Wells Fargo

tags :
Στο ζήτημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων της τράπεζας, αναφέρθηκε ο CEO της Wells Fargo
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο John Stumpf έλαβε χρηματική αποζημίωση ύψους 19,3 εκατ. δολαρίων για το 2013
Ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, John Stumpf, υπερασπίστηκε το μοντέλο μισθοδοσίας των στελεχών, που ακολουθεί η τράπεζα, με αφορμή το e-mail ενός εργαζομένου, που ζητούσε αύξηση.
Ειδικότερα, ο Tyrel Oates ζήτησε από τον CEO να ενισχύει περισσότερο τους μισθούς, χρησιμοποιώντας τα κέρδη της τράπεζας, αλλά και αυξήσεις 10 χιλ. δολαρίων για όλους τους εργαζομένους.
Ο Stumpf δήλωσε, στη διάρκεια της τριμηνιαίας εσωτερικής σύσκεψης, πως ήθελε να συζητηθεί ένα ζήτημα, αν και δεν κατονόμασε το e-mail του Oates.
Προέβη, ωστόσο, σε λεπτομερή περιγραφή του μοντέλου αμοιβής, το οποίο χαρακτήρισε ως ανταγωνιστικό.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι 40 χιλ. εργαζόμενοι της εταιρείας έλαβαν αυξήσεις την περασμένη χρονιά, ενώ συμπλήρωσε ότι οι ταμίες, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι, λαμβάνουν μισθούς αυξημένους κατά 50% από τον ορισμένο κατώτατο μισθό.
Αν ένας υπάλληλος έχει φτάσει την μέγιστη χρηματική αποζημίωση για την θέση του, δεν δικαιούται περαιτέρω αυξήσεις, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.
Το συζήτηση για τους μισθούς έχει γενικά φουντώσει στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές περί ανισότητας, ενώ το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών παραμένει σχεδόν αμετάβλητο.
Η τράπεζα εξέδωσε, επίσης, μια δημόσια δήλωση για το θέμα, λέγοντας: «Παρέχουμε ανταγωνιστικές αμοιβές που συνδυάζουν βασικό μισθό με μια σειρά από προνόμια και ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη, για τα μέλη της ομάδας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης