Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Αναζητά 2 τρισ. ρούβλια από το ρωσικό Ταμείο Κρατικών Επενδυτικών Κεφαλαίων

Rosneft: Αναζητά 2 τρισ. ρούβλια από το ρωσικό Ταμείο Κρατικών Επενδυτικών Κεφαλαίων
Σε αναζήτηση κονδυλίων για την αποπληρωμή των χρεών της 
Βαρύτατο πλήγμα κατάφεραν τελικά οι κυρώσεις και τα μέτρα εις βάρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Rosneft, καθώς αιτήθηκε σήμερα, Πέμπτη, πάνω από 2 τρισ. ρούβλια, ήτοι 48,5 δισ. δολάρια, από το Εθνικό Ταμείο Επενδυτικών Κεφαλαίων.
Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, ο οποίος, ωστόσο δεν γνωστοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Η Rosneft έχασε την πρόσβασή της στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κάτι που την οδήγησε σε αναζήτηση 440 δισ. ρουβλίων για την κάλυψη των χρεών της ως το τέλος του 2014, ενώ σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση της κρατικής εταιρείας το χρέος για το 2015 ανέρχεται σε 626 δισ. ρούβλια.
Να σημειωθεί ότι το Ταμείο έχει ως κύριο σκοπό να υποστηρίζει το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ρωσίας, είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα ταμεία διαχείρισης των εσόδων από τις πετρελαϊκές δραστηριότητες και αυτή την στιγμή έχει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 83 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, φέτος, λόγω των ειδικών γεωπολιτικών συνθηκών, τα κεφάλαια του ταμείου έχουν χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των ρωσικών επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης