Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας προωθεί η Τουρκία

Την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας προωθεί η Τουρκία
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης
Ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας περιλαμβάνει νέο νομοσχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό, A. Davutoglou.
Ειδικότερα, ο τούρκος πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα το βασικό πλαίσιο του νομοσχεδίου του που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας, μετά τις πρόσφατες φιλοκουρδικές διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια με νεκρούς, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι διαδηλωτές που έχουν στην κατοχή τους «επικίνδυνα» αντικείμενα θα κινδυνεύουν με τετραετή φυλάκιση.
Το νομοσχέδιο περιέλαβε στα «επικίνδυνα» αντικείμενα τις βόμβες Μολότοφ, τις πέτρες και κάθε αιχμηρό αντικείμενο, ενώ διευκρίνισε ότι όλοι όσοι εντοπιστούν να τα έχουν στην κατοχή τους θα συλλαμβάνονται.
«Οι βόμβες Μολότοφ είναι όπλα. Αν κάποιος πυρπολεί ένα ασθενοφόρο, μια βιβλιοθήκη, ένα τέμενος, αυτό εγώ δεν το αποκαλώ ελευθερία», υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του στους βουλευτές του AKP.
Μεταξύ των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε ο Davutoglou είναι η αύξηση των ποινών φυλάκισης για τους διαδηλωτές που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όσους αντιστέκονται στην αστυνομία, αλλά και για όσους προκαλούν ζημιές σε δημόσια κτίρια.
Την προηγούμενη εβδομάδα, χιλιάδες νεαροί Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Τουρκία καταγγέλλοντας την άρνηση της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά για να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος.
Στα επεισόδια που ακολούθησαν τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλές εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης