Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έγκριση δοκιμών σε δύο εμβόλια για την αντιμετώπιση του Εbola - Aπό τον Ιανουάριο διαθέσιμα στη Δυτική Αφρική

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έγκριση δοκιμών σε δύο εμβόλια για την αντιμετώπιση του Εbola - Aπό τον Ιανουάριο διαθέσιμα στη Δυτική Αφρική
Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες
Πράσινο φως για την διενέργεια περαιτέρω δοκιμών δύο εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Εbola έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Παρασκευάστριες εταιρίες είναι η GlaxoSmithKline και η αμερικανική New Link Genetics, που έχει την άδεια για το σκεύασμα της καναδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας η οποία το δημιούργησε κι έχει αποστείλει ήδη 800 φιαλίδια στην έδρα του Π.Ο.Υ. στη Γενεύη.
«Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αναμένουμε και από τα δύο εμβόλια (Chimp adionvirus – VSV) να έχουμε τ’ αρχικά αποτελέσματα, φυσικά. Αυτές οι δοκιμές θα συνεχιστούν για έξι μήνες έως κι έναν χρόνο. Ωστόσο τ’ αρχικά αποτελέσματα γύρω από την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα, που θα καθορίζουν τη δοσολογία θα τα έχουμε μέχρι το τέλος του έτους» επεσήμανε η Marie Paule Kieny υποδιευθύντρια του Π.Ο.Υ.
Την Τετάρτη τα στελέχη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα, όσον αφορά στην μετάδοση του ιού και ν’ αποφασίσουν κατά πόσον απαιτούνται επιπλέον μέτρα.
Ωστόσο η υποδιευθύντρια του ΠΟΥ υποστήριξε ότι μπορεί από τον Ιανουάριο να είναι διαθέσιμο υπό μορφή δοκιμών ένα πειραματικό εμβόλιο που σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία της ασθένειας θα αποφασίσουν για το πώς θα διανεμηθεί και θα χρησιμοποιηθεί.
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι τα πειραματικά εμβόλια δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στον έλεγχο της επιδείνωσης της επιδημίας, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης