Διεθνή

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος - Θα συναντηθεί με Erdogan και Davutoglu

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Πάπας Φραγκίσκος - Θα συναντηθεί με Erdogan και Davutoglu
Aπό τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο Πάπας πρόκειται να μεταβεί διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι συνυπογράφοντας επίσης κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.
Ο ποντίφικας προσκλήθηκε στην Τουρκία από τον R. T. Erdogan, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον πρόεδρο της επισκοπικής Συνόδου. Η επίσκεψή του έρχεται οκτώ χρόνια μετά το ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.
Βάσει το προγράμματος της επίσκεψης που ανακοίνωσε την Τρίτη το Βατικανό, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ο Πάπας θα βρίσκεται στην Άγκυρα όπου θα επισκεφθεί αρχικά το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον T. Erdgan. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu.


www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης