Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αποστέλλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία – Θα κάνουν ανιχνευτικές πτήσεις

Βρετανία: Αποστέλλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία – Θα κάνουν ανιχνευτικές πτήσεις
Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια προστασίας της εθνικής ασφάλειας της χώρας από τρομοκρατική απειλή προερχόμενη από εκεί, σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Αμύνης
Την αποστολή κατασκοπευτικών, αλλά και εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα πραγματοποιούν ανιχνευτικές πτήσεις πάνω από τη Συρία, αποφάσισε η Βρετανία.
Τα αεροσκάφη θα σταλούν πολύ σύντομα, όπως ανέφερε ο βρετανός υπουργός Αμύνης, Μάικλ Φάλον, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια προστασίας της εθνικής ασφάλειας της χώρας από τρομοκρατική απειλή προερχόμενη από τη Συρία.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, τα αεροσκάφη αυτά δεν θα επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους στη Συρία, κάτι που θα απαιτούσε περαιτέρω έγκριση, ήτοι έγκριση από το Κοινοβούλιο μέσω σχετικής ψηφοφορίας.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρετανικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, οι οποίοι συνολικά έχουν φθάσει τους 38.
Η σχετική απόφαση για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ είχε ληφθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, όχι όμως και στη Συρία, για τις οποίες θα απαιτούνταν νέα έγκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης