Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στη Wall - «Βουτιά» άνω του -7% για τη μετοχή της IBM

tags :
Νέες απώλειες στη Wall - «Βουτιά» άνω του -7% για τη μετοχή της IBM
Άνοδος +2,84% για το ADR της ΕΤΕ
Με δυσαρέσκεια υποδέχονται οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της IBM, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες συνεχίζουν και σήμερα, Δευτέρα, το πτωτικό σερί.
Ειδικότερα, ο Dow υποχωρεί στο -0,58% και τις 16.278 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,08% και τις 1.884 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύεται στο +0,03% και τις 4.259 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +2,84% και τα 2,54 δολάρια.
Ας σημειωθεί πως η μετοχή της IBM κατακρημνίζεται στο -7,22% και τα 168,90 δολάρια.
«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόδοσή μας», δήλωσε η Ginni Rometty, CEO της IBM, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου 2014, με τα έσοδα να διαμορφώνονται ελαττωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση.
Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,68 δολάρια, διαψεύδοντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεψαν κέρδη 4,32 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 22,4 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να ανακοινώνει πτώση των εσόδων σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής της.
Αναλυτικότερα, τα έσοδα στην Αμερική μειώθηκαν κατά 2%, στις Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική κατά 2%, επίσης, στις χώρες της ανατολική Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού κατά 9%.
Στις αναδυόμενες αγορές, τα έσοδα έπεσαν κατά 6%.
«Αντιμετωπίσαμε μια σημαντική επιβράδυνση στην αγοραστική συμπεριφορά των πελατών τον Σεπτέμβριο, ενώ τα αποτελέσματά μας δείχνουν, επίσης, την άνευ προηγουμένου αλλαγή στον ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου μας», σχολίασε, επίσης, η CEO, η οποία, ωστόσο, συμπλήρωσε πως: «ενώ δεν είχαμε τα αποτελέσματα που αναμέναμε, πήγαμε, ωστόσο, καλά σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης μας, όπου συνεχίζουμε να μετατοπίζουμε τις δραστηριότητές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης