Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδυτές από την Ασία επιθυμούν να εξαγοράσουν την Reebok από την Adidas

Επενδυτές από την Ασία επιθυμούν να εξαγοράσουν την Reebok από την Adidas
Η Adidas κατέχει την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών από το 2006
Σε συναινετικό διαζύγιο ενδέχεται να προβούν Adidas και Reebok, καθώς επενδυτές από την αναδυόμενη αγορά του Hong Kong, αλλά και από το Abu Dhabi έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Reebok, η οποία ανήκει στην γερμανική Adidas τα τελευταία 8 χρόνια.
Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επενδυτική εταιρεία Jynwel Capital, που ανήκει στην ασιατική Low, και επενδυτικά κεφάλαια που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Abu Dhabi σχεδιάζουν να αποστείλουν στην Adidas επιστολή-προσφορά, ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την Reebok.
Αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η Reebok θα έχει ένα καλύτερο μέλλον, αν δραστηριοποιείται υπό ανεξάρτητη διαχείριση, απηχώντας μια τάση που κερδίζει διεθνώς αίτημα.
Δεν υπάρχουν, ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της Adidas και τίποτα δεν διασφαλίζει ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί.
Σημειώνεται ότι η Adidas είχε εξαγοράσει την Reebok το 2006, έναντι του ποσού των 3 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχύσει την θέση της στην αμερικανική αγορά, κόντρα στην μεγαλύτερη αντίπαλό της, την Nike, στόχος που δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης