Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Έντονη ανησυχία για την αύξηση των ανισοτήτων στις ΗΠΑ - Σε επίπεδα ρεκόρ το εισοδηματικό χάσμα

tags :
Yellen (Fed): Έντονη ανησυχία για την αύξηση των ανισοτήτων στις ΗΠΑ - Σε επίπεδα ρεκόρ το εισοδηματικό χάσμα
Το πλουσιότερο 5% διαθέτει τα δύο τρίτα του συνολικού πλούτου
Έντονη ανησυχία για την αύξηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα και στον πλούτο εξέφρασε η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Janet Yellen.
Mάλιστα η επικεφαλής της Fed σημειώνει ότι αυτό το χάσμα βάθυνε περισσότερο στη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Yellen «δεν είναι μυστικό ότι οι λίγες τελευταίες δεκαετίες διεύρυνσης της ανισότητας μπορεί να συνοψισθούν σε σημαντικά κέρδη για τα εισοδήματα και τις περιουσίες που βρίσκονται στην κορυφή και σε στάσιμο βιοτικό επίπεδο για την πλειονότητα».
Μάλιστα, η επικεφαλής της Fed, επικαλέστηκε τις αμερικανικές αξίες και ειδικά εκείνες που βασίζοντας παραδοσιακά στην ισότητα των ευκαιριών.
«Με βάση ορισμένους υπολογισμούς, η ανισότητα στο εισόδημα και τον πλούτο βρίσκονται στα επίπεδα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί πριν από 100 χρόνια, αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο αυτής της περιόδου και πιθανότατα υψηλότερα από το μεγαλύτερο μέρος της αμερικάνικης ιστορίας ως τότε» πρόσθεσε.
Η ίδια τόνισε πως το πλουσιότερο 5% διαθέτει τα δύο τρίτα του συνολικού πλούτου και ότι ενώ υπάρχουν σημαντικά κέρδη για τα υψηλότερα εισοδήματα, η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει στάσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης