Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερική ικανοποίηση ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία – Θα επιδράσουν θετικά στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας

Μερική ικανοποίηση ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία – Θα επιδράσουν θετικά στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας
Προτείνει να συνοδευτούν από βαθιές μεταρρυθμίσεις για την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση
Θετικά θα επιδράσουν στην ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ληφθεί ή έχουν ανακοινωθεί από το 2012 και μετά από την κυβέρνηση του Francois Hollande, σημειώνει ο ΟΟΣΑ, ωστόσο σημειώνει ότι θα πρέπει να συνοδευτούν από βαθιές μεταρρυθμίσεις για την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση.
Σε αναφορά του για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, ο Οργανισμός εκτιμά ότι η επίδρασή τους παγκοσμίως θα είναι 0,3 μονάδες στο ΑΕΠ ετησίως τα πρώτα πέντε έτη και εν συνεχεία 0,4 ετησίως σε δέκα χρόνια.
Σημειώνει ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό η γαλλική κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και τη φορολογία, αλλά εκείνων που είναι υπέρ της αύξησης του ανταγωνισμού στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, θα πρέπει να υλοποιηθουυν πλήρως, αλλά επίσης και να επεκταθούν ως προς την εξισορρόπηση της χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης