Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Όχι στο κλείσιμο των συνόρων για τον ιό Έμπολα

tags :
Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Όχι στο κλείσιμο των συνόρων για τον ιό Έμπολα
Αναποτελεσματικό μέτρο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
Την αντίθεση του στο κλείσιμο των συνόρων για άτομα που προέρχονται από χώρες της δυτικής Αφρικής, όπου σε πλήρη εξέλιξη είναι η εξάπλωση του ιού Έμπολα εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
«Όλες οι συνομιλίες με ειδικούς δείχνουν ότι αυτό το μέτρο θα ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από τα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια που έχουμε θέσει σε εφαρμογή», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Λευκό Οίκο για την εν λόγω υπόθεση.
Όπως είπε, μία τέτοια απαγόρευση θα ωθούσε τα άτομα που προέρχονται από την Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα μεταφοράς για να φθάσουν στους προορισμούς τους και στην απόκρυψη των χωρών προέλευσής τους.
«Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε, τελικά, λιγότερες πληροφορίες για τους πιθανούς φορείς του ιού», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου που διατύπωσαν αιτήματα για την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.
Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διορισμού ενός αξιωματούχου που θα είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό σε ομοσπονδιακό επίπεδο του συνόλου των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Ο Obama ενέκρινε τέλος την αξιοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών εφεδρειών στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά του Έμπολα στη δυτική Αφρική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης