Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία αντιστροφή του κλίματος στις ευρωαγορές - Διέγραψαν τα πρωινά κέρδη - Ισχυρές πιέσεις σε Μιλάνο, Μαδρίτη (-3%)

Ραγδαία αντιστροφή του κλίματος στις ευρωαγορές - Διέγραψαν τα πρωινά κέρδη - Ισχυρές πιέσεις σε Μιλάνο, Μαδρίτη (-3%)
Ιδιαίτερα αρνητικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Αντιστρέφεται ραγδαία το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να διαγράφουν τα πρωινά κέρδη.
Τα στοιχεία για την νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο στο 0,3%, ενέτειναν την ανησυχία για την οικονομία της ευρωζώνης.
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,18%, διαμορφούμενος στις 8.471 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 1,22%, στις 6.136 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 1,87%, στις 3.859 μονάδες.
Ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 3,17% στις 9.527.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει απώλειες 2,92% στις 17.771 μονάδες.
Οι ευρωαγορές επιχείρησαν το πρωί να ανακάμψουν μετά τη χθεσινή πτώση, ωστόσο το κλίμα αντιστράφηκε.
Μεταξύ των απαισιόδοξων μηνυμάτων που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, συμβάλλοντας στο αρνητικό κλίμα στις αγορές, ήταν και οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να εισέλθει σε παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού ή αποπληθωρισμού και τονιζόταν η ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας στην περιοχή.
Αρνητικά συνέβαλαν και οι ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα, λόγω του αβέβαιου πολιτικού κλίματος, αλλά και της διαφαινόμενης πρόωρης εξόδου της από το μνημόνιο, με το ελληνικό χρηματιστήριο να υποχωρεί χθες πάνω από 6%.
Εν τω μεταξύ, βαρύ είναι το αντίτιμο των αναταράξεων στις αγορές ομολόγων, με το ισπανικό δημόσιο να αντλεί σήμερα, Πέμπτη, κατώτερο του προβλεπόμενου ποσό από προγραμματισμένη δημοπρασία 10ετών και 15ετών ομολόγων, με το επιτόκιο να αυξάνεται ελαφρώς.
Ειδικότερα, το ισπανικό δημόσιο άντλησε 3,2 δισ. ευρώ έναντι των 3,5 δισ. ευρώ που προέβλεπε, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται πάνω από το 2%, όταν χθες, Τετάρτη, το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα είχε υποχωρήσει στο 2,02%.
Όσον αφορά τη δημοπρασία των 10ετών ομολόγων αντλήθηκε ποσό 1,152 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,196%, αρκετά πάνω από το 2,075% που είχε επιτευχθεί στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Στα 15ετή ομόλογα, αντλήθηκαν 1,051 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,842%.
Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,6 φορές στα 10ετή ομόλογα και κατά 1,3 φορά στα 15ετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης