Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Πολύ μικρή η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ

tags :
Obama (πρόεδρος ΗΠΑ): Πολύ μικρή η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ
Σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους η επίβλεψη της αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού
Σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους θα ανατεθεί η επίβλεψη της αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Obama ανέφερε ακόμα πως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα αποστέλλει «ομάδα κρούσης» σε όποιο νοσοκομείο αντιμετωπίσει ανάλογο περιστατικό.
Σε άλλο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόενερ, κάλεσε τον πρόεδρο να «εξετάσει σοβαρά» το ενδεχόμενο μιας προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ επιβατών που προέρχονται από χώρες της Δυτικής Αφρικής.
«Μία προσωρινή ταξιδιωτική απαγόρευση σε επιβάτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό είναι κάτι που ο πρόεδρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά, όπως και τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών ολοένα και αυξάνονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.
Ωστόσο, ο Obama έχει απορρίψει αυτή την πρόταση, σημειώνοντας ότι τυχόν εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής απλώς θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης