Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψευδής η είδηση περί «καραντίνας» του αεροδρομίου της Βαρκελώνης, λόγω κρουσμάτων του Ebola

Ψευδής η είδηση περί «καραντίνας» του αεροδρομίου της Βαρκελώνης, λόγω κρουσμάτων του Ebola
Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω και του Ebola
(upd)Ψευδείς αποδείχθηκαν οι πληροφορίες περί κήρυξης  του αεροδρόμιο της Βαρκελώνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από τον εντοπισμό έξι επιβατών, οι οποίοι ήταν θετικοί στον ιό Ebola!
Ειδικότερα, οι αρχές του αεροδρομίο με ανακοίνωσή τους, διέψευσαν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, οι αρχές της χώρας έθεσαν σε «καραντίνα» το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, καθώς κατόπιν ιατρικών ελέγχων σε επιβάτες πτήσεων του εξωτερικού, διαπιστώθηκε πως έξι εξ αυτών νοσούν από τον ιό Ebola.
Η - έστω και ψευδή - είδηση περί ύπαρξης έξι νέων κρουσμάτων στην Ισπανία επιδείνωσε την κατάσταση στις ευρωαγορές, με τον Eurostoxx να υποχωρεί στο -2,42% και τον IBEX 35 στο -2,84%.
Ας σημειωθεί πως αρκετές χώρες της Ευρώπης λαμβάνουν έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του ιού Ebola στη Γηραιά Ήπειρο.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama ζητά τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας με αντικείμενο την επιδημία του ιού Ebola.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης