Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (πρωθ. Ρωσίας): "Μύθος" τα περί ανοικοδόμησης της Σοβιετικής Ένωσης - Δεν είναι στα σχέδια της Ρωσίας

Medvedev (πρωθ. Ρωσίας):
Σε συνέντευξή του στο CNBC διασκέδασε τη φημολογία και εκθείασε το Σύνταγμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας
Δεν είναι στα σχέδια της Ρωσίας η αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Dmitry Medvedev.
Αντιθέτως, υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χρησιμοποίησαν τον «μύθο» της ανοικοδόμησης με στόχο να εδραιώσουν άρχουσες ελίτ.
«Δυστυχώς, για ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών, είναι απλώς ένας τρόπος για την εδραίωση ελίτ», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε πως:
«Θυμόμαστε όλοι πώς λειτουργεί: οι Ρώσοι έρχονται , έτσι εμείς πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, και κάτω από αυτή την απειλή διενεργούνται κοινοβουλευτικές εκλογές…».
«Λοιπόν, αν το βρίσκουν αυτό χρήσιμο, ας τους αφήσουμε να διασκεδάζουν», σχολίασε καυστικά, ενώ ρεαλιστικότερα τόνισε πως «είναι αδύνατο, προφανώς, να αποκατασταθεί ό,τι έχει τελειώσει».
Συνέχισε αναφέροντας πως «ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε και η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πια», εν αντιθέσει, «έχουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία βασίζεται σε ένα Σύνταγμα που εγκρίθηκε από το λαό μας», και το οποίο διακηρύσσει μια σειρά από πανανθρώπινες, οικουμενικές αξίες, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία».
«Κανείς δεν θέλει να πάει πίσω», κατέληξε, βάζοντας μια τελεία σε ότι χαρακτήρισε «μύθο».
«Δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης