Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον Ebola - Κίνδυνος για αύξηση των κρουσμάτων στα 10.000 την εβδομάδα

tags :
Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον Ebola - Κίνδυνος για αύξηση των κρουσμάτων στα 10.000 την εβδομάδα
Στο 70% των μολύνσεων αντιστοιχούν οι θάνατοι από τον ιό
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τον ιό Ebola, προειδοποιώντας ότι τα κρούσματα του ιού θα μπορούσαν να φτάσουν ως και τα 10.000 κάθε εβδομάδα σε δύο μήνες από σήμερα, αν δεν υπάρξει κλιμάκωση των δράσεων για την καταπολέμηση του ιού.
Παράλληλα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Bruce Aylward, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των θανάτων από τον ιό, έχει αναθεωρηθεί στο 70% των κρουσμάτων από περίπου 50% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ειδικότερα τόνισε πως ο ΠΟΥ υπολογίζει πως μπορεί να υπάρξουν ως 10.000 νέα κρούσματα κάθε εβδομάδα σε δύο μήνες από σήμερα, ενώ υποστήριξε πως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, καταγράφονται 1.000 νέα κρούσματα την εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων από Ebola αυξήθηκε στους 4.447, με τον αριθμό των κρουσμάτων να υπολογίζεται στα 8.914. Ο ίδιος τόνισε πως αυτήν την εβδομάδα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 9.000.
Η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Λιβερία έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό. Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ υπογράμμισε πως ο οργανισμός ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξάπλωση του Ebola στις τρεις πρωτεύουσες των χωρών.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Aylward σημείωσε πως το ποσοστό θνησιμότητας στην τρέχουσα επιδημία του Ebola έχει αυξηθεί στο 70%. Προηγουμένως ο ΠΟΥ υποστήριζε πως το ποσοστό βρίσκεται στο 50%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης