Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα διολίσθηση για το ρούβλι – Οι αδύναμες τιμές πετρελαίου επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία

Νέα διολίσθηση για το ρούβλι – Οι αδύναμες τιμές πετρελαίου επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία
Η ισοτιμία του με το δολάριο διολίσθησε στα 40,62 ρούβλια, ενώ έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 51,60 ευρώ, χαμηλό όλων των εποχών
Σε χαμηλά-ρεκόρ διολίσθησε το ρωσικό νόμισμα, ρούβλι, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι και χωρίς σημάδια ανάκαμψής τους, επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές ενέργειας.
Το ρούβλι, που έχει διολισθήσει περί το 18% έναντι του δολαρίου από την αρχή του 2014, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις τον Σεπτέμβριο, όταν οι τιμές του πετρελαίου, ένα από τα προϊόντα-κλειδιά για τις ρωσικές εξαγωγές, υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι η ισοτιμία του ρουβλίου με το δολάριο έφθασε στα 40,62 δολάρια, πριν αγγίξει το χαμηλό – ρεκόρ των 40,64 ρουβλίων, ενώ έναντι του ευρώ, το ρούβλι αποδυναμώθηκε κατά 0,5%, στα 51,60 ρούβλια, που αποτελούν χαμηλό όλων των εποχών.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Nordea Bank η ισοτιμία του ρουβλίου με το δολάριο θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τα 43 ρούβλια ανά δολάριο σε περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου υποχωρήσει κάτω από τα 88 δολάρια το βαρέλι και κατευθυνθεί προς τα 80 δολάρια.
Αν οι τιμές του πετρελαίου αρχίσουν να ανακάμπτουν προς τα 100 δολάρια το βαρέλι, τότε η ισοτιμία του ρουβλίου θα μπορούσε να μειωθεί κάτω από τα 40 ρούβλια ανά δολάριο, σύμφωνα με την Nordea Bank.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του Οκτωβρίου η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει χρησιμοποιήσει περί τα 7,7 δισ. δολάρια από τα νομισματικά αποθέματα, αλλά και τα αποθέματα χρυσού, που τον Οκτώβριο διαμορφώθηκαν στα 454,7 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης